Prehistorische monumenten in Elles, Tunesië

0
835
Dolmen bij Elles

In Noordwest Tunesie ligt Elles, een dorp dat beroemd is vanwege een groot aantal megalithische graven. Waarschijnlijk zijn de graven gebouwd rond 2500 v.Chr. Er is een aantal jaren geleden een studie gedaan naar de graven door Belmonte, Esteban en Jiménez González. Zij geven aan dat de graven georiënteerd zijn richting Alpha Centauri. Een ander onderzoek is gedaan door Hoskin die zegt dat de oriëntatie van de Tunesische prehistorische graven verklaard moet worden door de lokale topografie, waardoor alle graven met de ingang naar onderen het dal in zijn gebouwd.

Al met al is er nog weinig concreet onderzoek gedaan naar de prehistorisch graven rondom Elles.

Kaart Elles in Tunesie. Google Maps
Par Alun Salt — Alun Salt, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3826510

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.