In onze museumwinkel zijn hedendaagse trechterbekers te vinden. Deze trechterbeker is een artistieke interpretatie van het prachtige aardewerk van de hunebedbouwers. Archeologen hebben op basis van de vorm de bekers de naam trechterbekers gegeven. De hunebedbouwers worden door archeologen boeren van de Trechterbekercultuur genoemd naar de karakteristieke beker. Wanneer deze beker wordt gevonden, weten archeologen dat de trechterbekerboeren hier leefden.
Het verhaal hierachter is bijzonder: eerlijk ambachtelijk maatwerk. Sinds 2007 importeert Straid handgemaakte fairtrade producten uit Nepal. Geen massaproductie die overal te koop is, maar mooie, ambachtelijke producten in kleine(re) oplages. Meer weten over deze producten en het bedrijf Straid, klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.