Dolmen in de Extramadura in Spanje

0
828

In de omgeving van Badajoz in de Extremadura in Spanje ligt een aantal dolmen in een weiland.


Dolmen ‘El Palacio’ in Barcarrota (Badajoz). Foto Emilio
Ligging: 06º 50’12 “W – 38º 32’59” N

De dolmen van Badajoz

Dolmen ‘El Palacio’ in Barcarrota (Badajoz). Foto Emilio Ligging: 06º 50’12 “W – 38º 32’59” N

Dolmen van Badajoz

Om de dolmen van Badajoz te bezoeken, neem je de weg (N-435) in de richting van Sevilla en na het rijden van enkele kilometers kom je aan bij La Albuera, een klein stadje. Vanuit hier rij je richting Barcarrota – Jerez de los Caballeros. Je verlaat aan onze rechterkant het dorp Almendral en bij kilometerpunt 4.3 ga je een landelijke weg in. Je rijdt hier 3 km overheen tot je bij een prachtige weide met eiken komt. Hier vind je wat informatie over een graniet ontsluiting met grillige vormen. Hier in de buurt is een stenen omheining met een kleine metalen hek. Achter dit hek is een weiland waar de Dólmen El Palacio ligt. De juiste coördinaten zijn
06º 50’12 “W – 38º 32’59” N

Als je kijkt naar de naam denk je aan een paleis. Dat is het zeker niet. Het voldoet niet aan zijn naam omdat het is verslechterd en er zijn amper twee staande stenen over plus wat overblijfselen van de kleine gang. De erosie heeft door de loop van de tijd zijn tol geëist en waarschijnlijk hebben de acties van de landbouw de rest gedaan. Even verderop (50 meter) liggen nog twee dolmen (de dolmen van Rocamador) en nog een kleintje. Ze liggen in een driehoek.


Dolmen El Rocamador de Barcarrota (Badajoz). 
Foto Emilio

El Rocamador de Barcarrota (Badajoz). 
Foto Emilio

Dolmen van Enmedio

Niet ver van bovengenoemde dolmen staat de dolmen van Enmedio. Er zijn slechts drie grote platen blijven staan  Locatie 06º50’09 “W – 38º33’12” N. Om er komen volg je de N-435 van Barcarrota tot Almendral, op KM.4,3 punt zie je een afwijking bij het franciscanenklooster van Rocamador. Daar moet je zoeken.


Dolmen van Enmedio in Barcarrota (Badajoz)
 Foto Emilio

Restanten van een tweede Dolmen bij Enmedio in Barcarrota (Badajoz)
 Foto Emilio

Dolmen van de Lapita

Van Barcarrota rijd je naar Valverde de Leganes en op kilometer 4, aan de rechterkant op 300 meter zie je een prachtige weide. Daar vind je de dolmen. 

Dolmen La Lapita
Antonio-Barrena-CC-BY-SA-3.0-httpscreativecommons.orglicensesby-sa3.0.jpg

Foto’s en tekst dolmentieraviva.blogspot.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.