Educatief hunebed in Tannenhausen, Duitsland

0
934

Midden in Tannenhausen, in een parkje, bij Aurich in Ostfriesland in het noorden van Duitsland ligt een tweetal hunebedden. Ooit lagen er in Ostfriesland vier hunebedden. Deze twee zijn de enige die er nu nog zijn. Althans de restanten van wat ooit hunebedden waren. De twee in Tannenhausen liggen pal naast elkaar. Van de een zijn nog drie stenen zichtbaar van de ander was niet veel over. Er is daarom een aantal jaren geleden besloten om van het ene hunebed een educatief hunebed te maken. De paar stenen die er nog waren zijn als basis gebruikt. Dit is aangevuld met een vrachtwagen vol grote stenen uit Mecklenburg Vorpommern.

Bij de ingang van het parkje staat een informatiebord
Ingang van het gereconstrueerde hunebed
Er is een doek geplaatst in de ingang zodat bezoekers een idee krijgen hoe het er ooit heeft uitgezien.
Nieuwe stenen gehaald uit Mecklenburg Vorpommern.
Naast het gereconstrueerde hunebed liggen de restanten van een echt hunebed.
Op het terrein staan diverse informatiepanelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.