Een enorm hunebed in Japan

0
1300
663highland [CC BY-SA 3.0 (httpcreativecommons.orglicensesby-sa3.0)]

Ishibutai Kofun is een dolmen in Japan uit de Asuka periode, van 538 tot 710 n.Chr. Het ligt ten oosten van Shimanoshō, Asuka, Nara Prefecture. De verhalen vertellen dat het de tombe is van Soga no Umako, een zoon van de leider (Soga no Iname) van de Soga clan. Daarmee is het een vrij jonge dolmen. In Europa werden toen al lang geen megalithische monumenten meer gemaakt.

Kaart Google Maps
Vanuit Asuka kun je via een mooie route naar het monument lopen. In de omgeving van Asuka liggen nog veel meer monumenten uit allerlei periodes. Kaart Google Maps

Het monument is 54 meter lang en is daarmee de grootste megalithische monument van Japan. De twee dekstenen wegen 60 en 77 ton. deksteen.

z tanuki [CC BY 3.0 (httpscreativecommons.orglicensesby3.0)]

De Ishibutai Kofun is voor het eerst opgegraven in 1933, er is toen beperkt onderzoek geweest. Daarna is hij ook nog eens in 1975 onderzocht. Er is weinig in gevonden. Waarschijnlijk omdat er al grafrovers zijn geweest in eerdere periodes. Er zijn nog wat restanten van een sarcofaag gevonden en stukken aardewerk, brons en stukken steen.

De dolmen is enorm met dekstenen van 60 en 77 ton.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.