Kuboizumi-maruyama dolmen complex, Kyushu, Japan

0
836

De Kuboizumi-Maruyama Site is een complex met 118 dolmens gebouwd in de late Jomon periode tot in het begin van de vroege Yayoi periode (rond 300 v.Christus) en 12 megalithische monumenten gebouwd tussen de 5e en 6e eeuw na Christus. De oorspronkelijke monumenten komen uit het gebied van Kawakubo, Kuboizumi-cho bij Saga City. Vanwege werkzaamheden aan de Nagasaki Expressway moesten de monumenten verplaatst worden. Ze staan nu in het Kinryu Park in Saga City. De megalithische monumenten hebben of een verticale kamer (tate-ana) of een horizontale kamer (yoko-ana). De grootste verticale kamer is 0,73 breed, 1,89 meter diep en 0,76 m hoog. De vondsten bestaan onder andere uit een ijzeren zwaard en een ijzeren speer.

Address: Kinryu, Kinryu-machi, Saga, Saga Prefecture, 849-090

https://en.wikisource.org/wiki/Popular_Science_Monthly/Volume_16/March_1880/Dolmens_in_Japan

https://en.wikipedia.org/wiki/Kofun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.