Rivierduingebied Binnendünen bij Klein-Schmölen

0
983
Neu-Schmöllen, rivierduin , Dömitz

Zuidoostelijk van Lüneburg bij Dömitz aan de Elbe ligt een adembenemend fraai natuurgebied. Het is een uitgestrekt gebied met tientallen meters hoge rivierduinen, aan de rand van het vlakke, groene dal van de rivier de Elbe. Het natuurgebied is goed te bewandelen.

Klein Schmölen
Klein Schmölen

Het duingebied van Klein-Schmölen ontstond in de laatste ijstijd door het opwaaien en verstuiven van zand vanuit het brede, toen nog steenkoude, droge rivierdal. Het natuurgebied bij Klein-Schmölen is het grootste binnenduingebied in Europa.

Het is een beschermd gebied vanwege de vele tientallen zeldzame planten en dieren die er voorkomen. Vanaf een hoog punt op de duinen, die u overigens via wandelpaden in alle richtingen kunt doorkruisen, is het niet moeilijk om zee-arenden en wouwen te zien vliegen. Vanaf het hoge uitzichtspunt heeft u een weids uitzicht over het Elbedal met aan de horizon zicht op de beboste eindmorene uit het laatst van de Saale-ijstijd, ca. 130.000 jaar geleden.

Grovedennen-bij-klein-schmolen
Natuurgebied- Klein-schmölen
Neu-Schmölen rivierduin , Dömitz
Neu-Schmölen rivierduin , Dömitz
rivierduin , Dömitz
rivierduin , Dömitz
rivierduin , Dömitz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.