Steenschip in Zweden, Sodra Ugglarp

0
909

In Zweden liggen op diverse plekken zogenaamde steenschepen. Het zijn monumenten gemaakt van grote stenen die in de vorm van een schip zijn gebouwd. Lang werd gedacht dat ze gemaakt zijn door de Vikingen. Intussen is bekend dat ze gemaakt zijn in de Noordse ijzertijd (alhoewel er ook nog oudere zijn, stammend uit de bronstijd). Een van de grootste ligt in het binnenland van Zuid Zweden: Sodra Ugglarp. Deze is gebouwd in de ijzertijd tussen 500 en 1050 na Christus (de Noordse ijzertijd). Hij is 45 meter lang en bestaat uit 39 stenen. Hij is opgegraven voor archeologisch onderzoek in 1952.

Kaart google maps
Steenschip ugglarp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.