Wander en Willempje (groep 5 & 6)

0
734

Met het project ‘Op stap met Wander & Willempje’ komen leerlingen met de handen in contact met hun eigen geschiedenis en erfgoed. De leerlingen leren meer over het begrip eeuw en het dagelijkse leven zo’n 100 jaar geleden. In het project staat het zogenaamde armenhoes (op het terrein van het Hunebedcentrum) in Borger centraal en de bewoners.

‘Op stap met Wander en Willempje’ is door Drents Plateau en Hunebedcentrum overgenomen van Erfgoedhuis Utrecht om een actief en kindvriendelijk project aan te kunnen bieden dat meer is dan ‘zomaar’ een project. Het project geeft op een heel andere wijze invulling aan de lesstof van groep 5/6) waardoor de leerlingen er niet alleen plezier aan beleven, maar ook in staat zijn zich snel de lesstof eigen te maken. Door de activiteiten die op school en in het museum worden ondernomen, komt de lesstof tot leven.

Over het project

Les 1. Het verhaal van Wander en Willempje

Les 2. Wanneer leefden Willempje en Wander? – Tijdbalk

Les 3. Hoe zagen Wander en Willempje eruit?

Les 4. Op bezoek bij het armenhuis – Hunebedcentrum

Les 5. Hoe komt Willempje aan de gulden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.