Zwerfsteenpark Clenzer Schweiz bij Redderitz

0
884
Clenzer Schweiz

Zuidelijk van Hamburg ligt in een zeer afwisselend eindmorenelandschap, te midden van bos een groot zwerfsteenpark. In het park liggen een groot aantal zwerfsteensoorten die op het eind van de Saale-ijstijd aan de voorrand van het Scandinavische landijs zijn achtergelaten.

Zwerfsteenpark Clenze, Wendland kaart
Locatie zwerfsteenpark Clenzer Schweiz

De eindmorene oostelijk van Uelzen markeert het Warthe-stadium. Deze sterk geaccidenteerde heuvelrug ontstond tijdens de laatste oprisping van de Saale-ijstijd door de stuwwerking van het gletsjerijs.

Het park biedt een geologische blik op de ontwikkeling van gesteenten in Scandinavië. De zwerfstenen liggen in een logische volgorde langs een looproute. Met infobordjes zijn naam, ouderdom en andere bijzonderheden bij de stenen geplaatst.

Op het terrein is een grillmogelijkheid aanwezig, in een infogebouwtje krijgt u interessante informatie over park, zwerfstenen en geologie. Voor kinderen is ook nog een kabelbaan aangelegd.

Het park is het hele jaar open en is makkelijk per auto bereikbaar. Parkeergelegenheid is aanwezig.

Clenzer Schweiz
Zwerfsteenpark Clenze, Wendland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.