Harry Huisman schenkt barnsteencollectie

0
1034
Barnsteen

Harry Huisman schenkt barnsteencollectie aan het Hunebedcentrum
Harry Huisman (conservator geologie) schenkt zijn volledige barnsteencollectie aan het Hunebedcentrum. De collectie van ruim 200 stukken, met een totaalgewicht van vijf kilo, barnsteen behoort tot de grootste collecties in Nederland en vertegenwoordigt naar schatting een waarde zo’n 20.000 euro. Het Hunebedcentrum is vereerd met deze grootse schenking en ziet het als een verrijking voor het museum.

barnsteenWat is barnsteen?
Barnsteen is fossiel boomhars. Je hebt er allerlei soorten van, vooral verschillend in kleur. Harry Huisman vond een deel van zijn barnsteen op allerlei tochten in Drenthe en langs de Noordzee tot aan de Oostzee. Ook heeft hij veel aangekocht, waaronder stukken uit Zuid-Amerika en Azië. Ze variëren van mooie, doorzichtige barnsteen, tot zuurkoolkleurige varianten.

barnsteenWaarom deze schenking?
Langzaamaan wordt Harry Huisman ouder. Als conservator geologie is hij al jaren verbonden aan het Hunebedcentrum. Hij draagt het museum en alle medewerkers dan ook een warm hart toe. Maar ook inhoudelijk klopt het voor Huisman. Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal van de prehistorie en van het landschap. “Mijn barnsteencollectie hoort hier en ik wil dat mensen zich er aan kunnen verwonderen”, aldus Harry Huisman.


Uitbreiding collectie

De collectie van het Hunebedcentrum is door de schenking gegroeid met meer dan 200 objecten. Het past zowel in het verhaal van de prehistorie als in het verhaal van de Hondsrug UNESCO Geopark. De mooiste stukken zijn vanaf nu te zien in het Hunebedcentrum.

Harry Huisman schenker van de collectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.