Hunebedcentrum op zoek naar nep-hunebedden

0
1251
Nep hunebed op het terrein van hotel Hunzebergen

Als je door Drenthe reist kom je regelmatig een nep-hunebed tegen. Soms zijn het complete replica’s en soms zijn het kleintjes die mensen in de tuin zetten. Het heeft ongetwijfeld iets te maken met de Drentse identiteit. We zouden als Hunebedcentrum graag in beeld brengen hoeveel van deze nep-hunebedden er eigenlijk zijn en vooral welke verhalen er achter schuil gaan.

Heeft u een eigen hunebed in de tuin of weet u ergens een hunebed in het buitengebied te liggen dan zijn we zeer geïnteresseerd in uw foto’s en het verhaal erachter. Als u ons wilt helpen met het in kaart brengen van alle nep-hunebedden dan vragen we u om een foto, de locatie en als het kan het achterliggende verhaal naar ons toe te sturen. Dat kunt u sturen naar hwolters@hunebedcentrum.nl. Op de website www.hunebednieuwscafe.nl zetten we ze allemaal neer.

Nep hunebed op het terrein van vakantiepark Hunzedal in Borger
Nep hunebed op het terrein van hotel Hunzebergen in Exloo
Nep hunebed (nummer 2) op het terrein van vakantiepark Hunzedal in Borger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.