Hunebedcentrum wint 2500 euro in RTL4 programma ‘ondertussen in Nederland’

0
970
bron: RTL/William Rutten

Op zaterdag 25 mei is het RTL4 programma Ondertussen in Nederland van start gegaan. Bekende Nederlanders strijden tegen niet bekende Nederlanders. Beide partijen hebben een doel waarvoor ze strijden. De bekende Nederlanders hadden in deze eerste aflevering het Hunebedcentrum als goed doel. En ze hebben gewonnen!!. Het Hunebedcentrum krijgt het prijzengeld van 2500 euro. Een mooie opsteker!

Wat betekent de Gelderse uitdrukking ‘snoetenspek’? Waar ligt het land van Maas en Waal dat bezongen werd door Boudewijn de Groot? En wist je dat een Eierbal een echte Groningse snack is? In het nieuwe zaterdagavondprogramma ‘Ondertussen in Nederland’ testen Humberto Tan en Luuk Ikink de kennis van Nederlanders over gebeurtenissen, feiten en gebruiken in de twaalf provincies. Wekelijks strijdt een wisselend team van bekende Nederlanders tegen een team bestaande uit ‘De rest van Nederland’. Het doel is om in de verschillende rondes zoveel mogelijk provincies te veroveren én deze tijdens de allesbepalende finale te behouden. Het team dat uiteindelijk de meeste provincies bemachtigt, wint de aflevering. De familiespelshow ‘Ondertussen in Nederland’ is vanaf zaterdag 25 mei iedere week om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Het spel wordt gespeeld door twee teams: het ene team, onder leiding van een wekelijks wisselende teamcaptain, bestaat uit bekende Nederlanders. Het andere team ‘De rest van Nederland’ bestaat uit twee kandidaten afkomstig uit verschillende provincies en staat elke week onder leiding van Martijn Koning. ‘Ondertussen in Nederland’ zorgt ook voor de hereniging van Humberto Tan en Luuk Ikink. Humberto verheugt zich erop: “Ik vind het heel mooi om weer herenigd te zijn met Luuk, ik houd van zijn humor en het voelt heel vertrouwd om weer samen te kunnen werken. De kijkers kunnen een echt zaterdagavondprogramma verwachten waarbij allerlei soorten vragen voorbijkomen over de provincies. Soms is dat eenvoudig en soms is het ook echt moeilijk, maar nooit zo moeilijk dat je thuis niet mee kunt spelen!” 

Luuk Ikink: “Ondertussen in Nederland wordt een hele frisse quiz over ons land, een quiz waar een keer niet alleen maar BN’ers aan mee doen, maar ook de rest van Nederland en het publiek. Iedere provincie komt aan bod, zo kom je erachter dat er nog zo veel is dat je niet over ons land weet!” 

Iedere week strijden er andere bekende Nederlanders om de twaalf provincies, met onder anderen: Frans Duijts (Gelderland), ‘boerin’ Bertie Steur (Zeeland), Dave von Raven (Zuid-Holland), Rick Paul van Mulligen (Groningen), Rintje Ritsma (Friesland) en Jamie Trenité (Noord-Holland).

‘Ondertussen in Nederland’ wordt geproduceerd door Blue Circle en is vanaf 25 mei elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.