Hulp bij wildplukken – determineer jacobskruiskruid (GIFTIG), duizendblad, wilde peen en bijvoet

0
2453

Tijdens het wildplukken kom je er vaak achter dat sommige planten op elkaar lijken. In dit artikel maken we onderscheid tussen vier planten met vergelijkbare bladeren: jacobskruiskruid, duizendblad, wilde peen en bijvoet. Jacobskruiskruid is giftig dus pas op!

Op de onderstaande foto op volgorde – jacobskruiskruid, duizendblad, wilde peen en bijvoet. Advies is eerst meerdere malen met expert te gaan plukken tot dat je geen vergissing maakt tussen deze soorten.

1 Jacobskruiskruid

De plant is te herkennen aan: bladeren staan in een rozet, de stengel is paarsachtig, de gelobde bladeren hebben iets weg van b boerenkool, de bladeren zijn aan de bovenkant groen en aan de onderkant iets wittig.

2 Duizendblad

Duizendblad heeft dubbel geveerde, donkergroene, geurende bladeren.

3 Wilde peen

De wilde peen is te herkennen aan haren en geveerde bladeren.

4 Bijvoet

De bijvoet is te herkennen aan de rode stengel, behaarde bladeren met witte onderzijde en geelbruine bloemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.