Tijdens het wildplukken kom je er vaak achter dat sommige planten op elkaar lijken. In dit artikel maken we onderscheid tussen vier planten met vergelijkbare bladeren: jacobskruiskruid, duizendblad, wilde peen en bijvoet. Jacobskruiskruid is giftig dus pas op!

Op de onderstaande foto op volgorde – jacobskruiskruid, duizendblad, wilde peen en bijvoet. Advies is eerst meerdere malen met expert te gaan plukken tot dat je geen vergissing maakt tussen deze soorten.

1 Jacobskruiskruid

De plant is te herkennen aan: bladeren staan in een rozet, de stengel is paarsachtig, de gelobde bladeren hebben iets weg van b boerenkool, de bladeren zijn aan de bovenkant groen en aan de onderkant iets wittig.

2 Duizendblad

Duizendblad heeft dubbel geveerde, donkergroene, geurende bladeren.

3 Wilde peen

De wilde peen is te herkennen aan haren en geveerde bladeren.

4 Bijvoet

De bijvoet is te herkennen aan de rode stengel, behaarde bladeren met witte onderzijde en geelbruine bloemen.

Vorig artikelBoeken top 12 voor wildplukken
Volgend artikelSchorrenzoutgras – giftig en smaakmaker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.