2000 artikelen op het Hunebednieuwscafe

0
619

In maart 2015 zijn we begonnen met het eerste artikel op het Hunebednieuwscafe. Nu vier en een half jaar later hebben we 2000 artikelen op de website staan. Het is begonnen als een e-magazine maar intussen uitgegroeid tot een virtueel museum. Daar waar de verhalen in het Hunebedcentrum in Borger ophouden gaan de verhalen door op het Hunebednieuwscafe.

Doordat er steeds meer artikelen bijkwamen over hunebedden en interessante plekken in Drenthe, Nederland en de rest van de wereld is twee jaar geleden besloten om de artikelen een gps coördinaat te geven en ze op Google Maps kaarten te zetten. Hierdoor is er nu een reisgids ontstaan waar je via diverse kaarten kunt zoeken naar interessante plekken die met de thematiek van het Hunebedcentrum te maken hebben.

In de afgelopen jaren zijn er diverse rubrieken bijgekomen waaronder het Oerkookboek met intussen meer dan 100 gerechten die samen met Leah Groenenweg zijn ontwikkeld of de rubriek met Engelse artikelen die door Alun Harvey zijn vertaald en geschreven. Ook hebben we een rubriek met Drentse artikelen die vertaalt zijn uit andere artikelen door Willy Weerman. Ook hebben we alle hunebedden van Nederland beschreven in artikelen, zowel in het Nederlands als in het Engels als in het Drents. Een speciale rubriek gaat over de natuur waar planten, bomen, struiken en meer worden beschreven, vooral met betrekking tot het gebruik in de prehistorie.

We zijn er uiteraard nog lang niet, dagelijks komen er nieuwe verhalen bij over diverse onderwerpen. Het zal dus nog wel even doorgroeien. Zo zijn we momenteel bezig om alle hunebedden in Duitsland toe te voegen. Dat zijn er maar liefst 1350, dus we zijn nog wel even bezig.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen. Mocht u bijvoorbeeld tijdens uw vakantie in een gebied komen waar u prehistorische monumenten tegenkomt dan zou het mooi zijn als u daar foto’s van maakt (het liefst ook van het bijbehorende informatiebord) en dat naar ons toe stuurt. Daarmee kunnen we de prehistorische reisgids weer iets completer maken.

We hopen dat u ons blijft volgen en uiteraard veel leesplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.