Grootste hunebed van Portugal, Zambujeiro

0
1028

Het hunebed ligt niet ver van Evora, vlakbij het kleine dorp Valverde. Hij is gebouwd tussen 4000 en 3500 v.Chr. Hij heeft een lange gang die naar een kamer gaat. Oorspronkelijk werd deze kamer afgedekt door een 7 meter brede steen. Oorspronkelijk was het graf bedekt met een heuvel van zand en stenen.

Ooit stond voor de ingang een grote menhir. Deze is ooit gevallen en ligt nu voor de dolmen. De dolmen is pas in 1964 ontdekt. Tijdens opgravingen zijn diverse vondsten gedaan. Deze liggen nu in het museum van Evora. De restauratie is nooit echt goed gedaan. Het is hoognodig om het opnieuw te doen omdat er kans is dat hij instort.


Anta Grande do Zambujeiro
Anta Grande do Zambujeiro
Binnenkant van het hunebed. Je kunt er niet in maar door de spleten is het mogelijk een kijkje te nemen in het binnenste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.