Pavia, dolmenkerk

In het dorp Pavia (Portugal) ligt in het historische centrum de dolmen van Pavia. Tussen 4.000 en 3.000 v.Chr. is deze dolmen gebouwd, in de nieuwe steentijd. In de zeventiende eeuw is het omgebouwd tot een kerk. De kamer van de dolmen heeft een ovale vorm met een maximale lengte van ruim 4 meter en een maximale hoogte van 3,3 meter. Van 1914 tot 1915 hebben archeologen de dolmen onderzocht en verschillende vondsten gedaan: een idool, aardewerken potten, stenen bijlen en leistenen.

Adres

Anta de Pavia
R Dom Diniz 2, 7490-427 Pavia, Portugal

Bronnen

Wikipedia

Pavia, dolmenkerk
Pavia, dolmenkerk
Pavia, dolmenkerk
Cafe naast de dolmenkerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.