Monsterklus begonnen: alle Duitse hunebedden worden ontsloten

0
939

Willem Donker uit Heerenveen is al een kleine tien jaar bezig om alle Duitse hunebedden te bezoeken en vast te leggen in de vorm van foto’s. Een echt monnikenwerk want er zijn maar liefst 1350. Een kleine honderd moeten nog bezocht worden maar de verwachting is dat het volgend jaar of het jaar erop gebeurd is. Dan is hij de eerste persoon ooit die alle Duitse hunebedden heeft bezocht. Een unieke prestatie.

Samen met Willem hebben we besloten om ze via het Hunebednieuwscafe te ontsluiten zodat iedereen ze kan opzoeken. Intussen hebben al meerdere Duitse partijen interesse getoond en vragen ze om een link. Het Hunebedcentrum is uiteraard erg blij met de samenwerking met Willem en zijn blij dat we zijn materiaal mogen gebruiken.

We zijn intussen begonnen met de monsterklus. De eerste 30 hunebedden staan erop, nog maar 1300 te gaan. U kunt het volgen op https://www.hunebednieuwscafe.nl/alle-hunebedden/.

Een van de vele hunebedden die Willem de afgelopen jaren heeft bezocht. Deze ligt in Mildstedt-Vossberg

In een onlangs beschreven interview met Willem Donker kunt u lezen over zijn passie. Zie https://www.hunebednieuwscafe.nl/2019/05/ik-sta-soms-echt-te-juichen-bij-een-hunebed/

Willem Donker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.