De eerste 250 Duitse hunebedden staan op de kaart

0
1603

Willem Donker uit Heerenveen heeft het plan opgevat om alle Duitse hunebedden te bezoeken. Dat zijn er maar liefst 1350. Nog nooit eerder heeft iemand dat gedaan. Als Hunebedcentrum omarmen we dat idee uiteraard. Willem is al bijna 10 jaar bezig met deze passie wat er toe heeft geleid dat hij er intussen al 1250 heeft bezocht. Hij heeft van alle bezochte hunebedden foto’s gemaakt en overige informatie verzameld.

Het Hunebedcentrum is een samenwerking met Willem aangegaan. Afgesproken is dat alle Duitse hunebedden zichtbaar worden gemaakt via het Hunebednieuwscafe. Intussen staan de eerste 250 hunebedden erop. Het zijn allemaal hunebedden in de deelstaat Schleswig-Holstein in het noorden van Duitsland, tegen de Deense grens aan.

Via een kaart zijn alle hunebedden zichtbaar. Als u inzoomt ziet u exact waar de hunebedden liggen. Als u klikt op het symbooltje komt u uit bij een artikeltje met korte informatie en foto’s. Zie de kaart: https://www.hunebednieuwscafe.nl/alle-hunebedden/

We zijn er nog lang niet. Het zal nog wel een jaar duren voordat ze er allemaal opstaan. Intussen krijgen we al veel positieve reacties uit Duitsland. Dit omdat dit het enige portaal is waar alle Duitse hunebedden op te zien zullen zijn. Er komen diverse links met onze Duitse partners.

Wordt vervolgd dus……

Meer informatie over Willem Donker zie https://www.hunebednieuwscafe.nl/2019/05/ik-sta-soms-echt-te-juichen-bij-een-hunebed/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.