De tumulus van Saint Michel

0
1177

Dit monumentale megalitische monument kijkt uit over de stad Carnac, met aan de top St.Michael’s Chapel. Het is degrootste grafheuvel van Europa.

Is gebouwd tussen 5000 en 3400 voor Christus, een gigant: met zijn125 meter lengte  en 60 meter breedte en 12 meter hoogte.

De eerste opgravingen in 1862 vonden plaats via de verticale putten, die 8 meter grond doorkruisten om zo de begrafeniscrypte te bereiken waarin een prachtig meubilair werd aangetroffen. Ook parels, werktuigen en sillimanietEen eerst dolmen was ontdekt en in het midden een kleine hoofdkelder, omgeven met een vijftiental van kleine graven.

De functie van de Tumulus van Saint Michel was dezelfde als die van de piramides in Egypte, een begraafplaats voor de elite, die diverse objecten bevatte. Deze zijn te zien in het museum v an de Prehistorie in Carnac. De kapel hierboven is opgericht en gebouwd in 1663 en werd vernietigd in 1923 om vervolgens weer nagebouwd te worden in 1926.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.