Ook het VMBO met de bus naar Hunebedcentrum – project Culturele Mobiliteit vmbo

0
785
Hunebedcentrum foto Frank Wiersema

Dankzij de provincie Drenthe is het dit schooljaar voor VO-scholen in Drenthe mogelijk om, tegen gereduceerd tarief, met de leerlingen in de eerste en tweede klassen van het vmbo- of praktijkonderwijs één van de musea in de provincie te bezoeken. De musea bieden een op de doelgroep afgestemd programma dat aansluit bij vakken in het vmbo en praktijkonderwijs.

Het educatieprogramma bestaat uit een bezoek aan één van de volgende musea:
– Museum De Buitenplaats; kennismaken met het werk van illustrator Daan Remmerts de Vries
– Drents Archief; Escape room, kan de leerling als verzetsstrijder uit handen blijven van de vijand? of Koloniegame, leerlingen kruipen tijdens de Koloniegame in de huid van een 19de-eeuws weeskind
– Gevangenismuseum; Bajestijd, een interactief programma over het leven in de gevangenis vroeger en nu
– Hunebedcentrum; Break in Game, overleven in de prehistorie
– Drents Museum; ‘De wereld onder onze voeten’ een kennismaking met de ontwikkelingen in de prehistorie of Kunst-zappen, waarin de leerlingen praktisch kennismaken met schilderijen en objecten die rond 1900 zijn gemaakt
– Herinneringscentrum Kamp Westerbork; een naam en een gezicht, Tweede Wereldoorlog en rondleiding langs de monumenten en de sporen van het kamp.

Inschrijven kan via de website van K&C.

Hunebedcentrum Foto Frank Wiersema
De Hunebedbouwers waren welliswaar de eerste boeren in Nederland, maar een deel van hun eten zal nog steeds gekomen zijn van de jacht en van het verzamelen van voedsel in het wild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.