Bijzondere steentijdvondsten op het eiland Marawah voor de kust van Abu Dhabi

0
843

100 kilometer voor de westkust van Abu Dhabi ligt het eiland Marawah. Daar is een dorp uit de steentijd (8000 jaar geleden) ontdekt waaruit blijkt dat er een hoogstaande beschaving was dat hier woonde en handel dreef.

Kaart: Google Maps

De mensen die hier woonden hadden huizen van steen. Het zijn de oudst bekende architectonische bouwwerken in de Arabische Golfregio. Ze hadden geiten en schapen en gebruikten stenen gereedschappen waarmee ze onder andere op gazelles jaagden. Er zijn in het gebied grote hoeveelheden resten van vissen, zeekoeien, schildpadden en dolfijnen gevonden waaruit blijkt dat voedsel uit zee volop werd gegeten. Er zijn ook bewijzen dat ze al parels zochten.

Reconstructie van Marawah, 8000 jaar geleden Courtesy Image Nation – Abu Dhabi. Geplaatst in thenational.ae

Ze hadden al veel kennis van de zee waardoor ze al in staat waren om maritieme handel te drijven. Deze handel bestond waarschijnlijk voor een belangrijk deel uit parels. Het is het vroegste bewijs van handel over zee in de Arabische Golfregio. Op het eiland is onder andere aardewerk gevonden dat oorspronkelijk geïmporteerd is uit Mesopotamië (het hedendaagse Irak).

Er zijn meerdere huizen gevonden uit de steentijd. Archeologen kunnen zien dat een aantal huizen in het dorp op een gegeven moment is verlaten. Er is ook een huis gevonden waarvan te zien is dat het hergebruikt is als een grafkamer voor een enkel persoon.

Huisplattegronden


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.