Een unieke vondst, een Sorsele graniet-porfier

0
987
Sorsele graniet-porfier

Er zijn zwerfstenen die je niet iedere dag vindt. Deze vorm van Sorsele-graniet is hier een voorbeeld van. Ik trof hem aan in de collectie van wijlen Z.Loman uit Schoonoord. Loman was een zwerfstenenman die op zijn akkers vaak stenen zocht. Zeker twintig jaar voordat überhaupt bekend werd dat in de ijstijd uit het verre Zweeds Lapland in het Hondsruggebied ook zwerfstenen waren beland, had hij ze al verzameld. Onwetend van naam en herkomst vond hij deze granieten er zo interessant uitzien dat hij ze bewaarde. Een vooruitziende blik. In zijn collectie zijn tot dusver zes Sorselegranieten aangetroffen, allemaal verschillend. Deze granietporfier is de eerste zwerfsteen van dit type die in het Hondsruggebied (Eeserveen) gevonden is.

Als u geïnteresseerd bent in zwerfstenen dan moet u eens kijken op de website van Harry Huisman – www.stenenzoeken.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.