‘Surrogaatkoffie’ van cichorei

0
1433

Ingrediënten

1 flinke bos cichoreiwortels

Bereiding

Schrob de cichoreiwortels goed schoon, snijd ze in stukjes en maal ze in een keukenmachine tot ze de grootte hebben van gemalen koffie. Daarna rooster je het in een koekenpan. Blijf steeds omscheppen. Eerst klontert het vast aan de bodem, maar dit gaat vanzelf over als het droger wordt. De surrogaatkoffie is klaar als het helemaal droog en koffiebruin is. Als je veel cichoreiwortels hebt kun je ze beter roosteren in de oven in plaats van in de koekenpan. Verwarm de oven voor op 150 à 160 graden Celsius en rooster tot ze de donkerbruine kleur van koffie benaderen. Dit kan wel drie kwartier duren.
Schep regelmatig om.
Gebruik één eetlepel geroosterde wortel voor een klein kopje.
Doe het in een theezeefje, overgiet met kokend water en laat 10 minuten trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.