Grootste hunebed in Borger kleurt oranje

0
1019
Oranje hunebed door Davado

Op 25 november staan er oranje spotlights op het grootste hunebed (D27) in Borger gericht. De gemeente Borger-Odoorn doet namelijk mee aan de Orange the World campagne.  Een campagne die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De kleur oranje symboliseert een zonnige toekomst voor vrouwen, vrij van geweld. Ook het gemeentehuis kleurt vanaf 25 november tot 10 december oranje.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw is een vast onderdeel van Orange the World. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen.

Mede dankzij het Drents Landschap en het Hunebedcentrum is op 25 november het grootste hunebed van Nederland in Borger éénmalig oranje uitgelicht. Om 16.15 zal burgemeester Jan Seton een korte toespraak houden bij dit hunebed en de verlichting aandoen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Om 21.00 uur ’s avonds gaat de verlichting weer uit, om de natuur en de leefwereld van de dieren in de omgeving van het hunebed niet te verstoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.