Ingrediënten

2 uien
2 tenen knoflook
scheut olijfolie
250 gram winterpenen
250 gram pastinaken
1½ liter water
1 à 2 eetlepels bouillonpoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
bosje wilde kruiden
peper en zout

Bereiding

Pel en snipper de ui en snijd de peen en pastinaak in stukjes.
Snijd de wilde kruiden in stukjes en zet ze apart.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui hierin. Voeg de knoflook, peen en pastinaak toe en bak deze even mee.
Voeg dan het water, de tijm, oregano, bouillonpoeder, peper en zout toe.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de peen en pastinaak gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng verder op smaak.
Voeg aan het einde de wilde kruiden toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.