Dolmen Tavole dei Paladini, Pulia in Italië

0
784
Tavole dei Paladini

In het zuiden van Italië, in Pulia, ligt een vijftal dolmen. Ze zijn pas in de twintigste eeuw ontdekt. Een van deze dolmen is Tavole dei Paladini en ligt enkele kilometers ten zuiden van Trani aan de Adriatische kust. Andere dolmen in de buurt zijn die van Chianca, Albarosa, Frisari en San Silvestri.

Deze dolmen is bijzonder in zijn soort. Binnen in de kamer ligt een vloer van kalksteen waarin twee grote gaten zijn gemaakt. In deze gaten konden mensen worden begraven. Er is helaas weinig van de ingang bewaard gebleven maar met een beetje fantasie kun je de lange ingang aan de hand van de restanten nog wel voor je zien. De deksteen op de kamer is bewaard gebleven. Van de oorspronkelijke heuvel die bovenop het monument lag is niets van terug te zien.

Dolmen dei Paladini. Foto G. Pavat 2017. http://www.ilpuntosulmistero.it/un-sito-megalitico-da-rivalorizzare-il-dolmen-dei-paladini-a-corato-ba/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.