Lezing over de Duitse hunebedden op 26 januari

0
1085

“Van Drenthe tot de Oder en van Flensburg tot de lijn Kassel-Halle-Frankfurt am Oder”.

Op zondagmiddag 26 januari om 14.00 uur geeft Willem Donker een lezing over de hunebedden in Duitsland. In Duitsland liggen maar liefst 1350 hunebedden waarvan Willem er meer dan 1200 heeft bezocht. Dit jaar is het de bedoeling dat hij ze allemaal heeft bezocht en is daarmee de eerste persoon ooit die dit heeft gedaan. Hij heeft alles goed gedocumenteerd met foto’s en kaarten. Zijn gegevens worden momenteel verwerkt op het hunebednieuwscafe.nl.

Willem vertelt in zijn lezing over de hunebedden in Duitsland, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Hij neemt ons mee in zijn wereld, over de avonturen die hij heeft beleefd tijdens het zoeken maar ook over de fascinatie die hij heeft voor deze oude monumenten van onze voorouders. Inhoudelijk vertelt Willem onder andere over de Trechterbekercultuur, verspreidingsgebied, bouwperiode en functie van hunebedden, verschillende typen hunebedden, cupmarks, sloop, ontmanteling en vernieling van hunebedden, Prof van Giffen en Ernst Sprockhoff.

De lezing begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Het kost 5 euro inclusief een kop koffie of thee.

Willem Donker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.