Lezingenmiddag: ‘De beeldvorming van de prehistorie’ – afgelast – is geweest!

0
1076
hunebedcentrum frank wiersema

De lezingenmiddag gaat vanwege de coronacrisis niet door. We zullen deze activiteit naar een ander moment verplaatsten.

20 April 13.00 – 17.00
Auditorium Hunebedcentrum

De prehistorie in Nederland heeft archeologisch weinig compleet of tastbaar materiaal achtergelaten. Vaak gaat het om wat vlekken in de grond, of een handvol vuurstenen afslagen. De vertaalslag van dit abstracte archeologische materiaal naar een treffend verhaal draagt daarom veel ‘vrije ruimte’ met zich mee. Dit betekent dat de beeldmakers een grote verantwoordelijkheid dragen. Maar… hoe komen die beeldmakers tot hun interpretaties en weergaven van dit verleden? En hoe proberen zij dit op verantwoordelijke wijze over te brengen op de maatschappij? Tijdens dit symposium zullen we deze vragen vanuit verschillende perspectieven onder de loep nemen.  

Dit evenement wordt georganiseerd door het studenten initiatief de Werkgroep Experimentele Archeologie Groningen in samenwerking met het Hunebedcentrum als onderdeel van het 100 jarig bestaan van het Groninger Instituut voor Archeologie en naar aanleiding van een nieuwe mesolithische reconstructie die aankomend jaar bij het hunebedcentrum zal worden gebouwd.

Nadere informatie over de lezingen middag zal volgen op deze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.