Archeologisch beleefpunt Rolde

1
1475
Archeologisch monument Rolde

Iedere Drentse gemeente krijgt een eigen archeologisch beleefpunt. Een van deze plekken is die van Rolde in de gemeente Aa en Hunze, vlakbij de Jacobuskerk, de begraafplaats en de twee beroemde hunebedden (D17 en D18). .

Vlakbij het beleefpunt heeft archeologisch onderzoek plaatsgevonden. Bij uitbreiding van de begraafplaats onthulde het onderzoek sporen van onder andere een graanschuur uit de ijzertijd (ca. 250 voor Chr.) en een boerderij uit de vroege middeleeuwen. Ook is op deze plek de rijke geschiedenis van Rolde te beleven, met zicht op de middeleeuwse Jacobuskerk, de voormalige spoorlijn Assen-Stadskanaal en de twee hunebedden die bij de begraafplaats liggen.

Opening archeologisch beleefpunt Rolde door gedeputeerde Cees Bijl op 28 februari 2019.
Archeologisch beleefpunt Rolde

1 REACTIE

  1. Volgens de Wet Bescherming Hunebedden zijn opgravingen bij de hunebedden strict verboden. Ieder die er medewerking aan verleent overtreedt de Wet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.