Hunebedcentrum als ambachtscentrum

0
748

Verhalen door levende geschiedenis, ambachten en experimenten.

In het Hunebedcentrum beleef je de tijd van de hunebedbouwers. Vlak bij het grootste hunebed, dat met die reusachtige stenen het topstuk van de hunebedbouwers is. Sinds 2019 is het museum lid van het ambachtsgilde – in dit artikel leggen we de link tussen het museum en de ambachten.

Ontdek de ambachten

Om te weten te komen hoe deze stenen in het Hondsruggebied terecht zijn gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan, bezoek je de poort van Hondsrug UNESCO Geopark. Hier vind je de 150.000 jaar geschiedenis van het Hondsruggebied. Om de prehistorie echt te ervaren, bezoek je het Oertijdpark.
In het Oertijdpark sta je oog in oog met prehistorische mensen die het leven tonen: levende geschiedenis. Ontdek welke ambachten al in de prehistorie zijn ontstaan: pottenbakken, smeden, wol en andere grondstoffen spinnen en weven… Bijzonder zijn de ambachten die we niet meer kennen: been bewerken, leer looien, vuursteen bewerken…

Op zoek naar antwoorden

Om meer te weten te komen over de prehistorie zoekt het Hunebedcentrum via experimentele archeologie naar antwoorden. Via praktische experimenten zoeken wetenschappers naar antwoorden hoe iets is gemaakt of is gebruikt. Interessant is om te weten te komen hoeveel voedsel nodig was, hoeveel tijd sommige taken kosten, hoe bepaalde zaken er in de prehistorie uitzagen en hoe het leven eruitzag?

In het museum gebruiken we nieuwe ontwikkelingen om het verhaal van de prehistorie te vertellen. Via 3D-technologie kan je archeologische vondsten bekijken, printen en onderzoeken.

Meer weten bezoek de website: https://www.dehondsrug.nl/ambachtmakelaar/.

Fotografie door Karel Hulskers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.