Keienkunst met klei en natuurlijk materiaal

0
1491

Leuk is om eigen kunst met prehistorische grondstoffen te maken dus spullen uit de natuur, klei en stenen. Geef als opdracht speelgoed te maken, maar het is ook leuk als een dier of een amulet maken. Vooraf aan de workshop kan je met de groep spullen uit de natuur verzamelen: eikels, dennenappels, stokjes, gras, mos, schelpjes, veertjes, steentjes, etc.

Benodigdheden

  • spullen uit de natuur;
  • klei;
  • touw of ijzerdraad om klei te snijden;
  • water om de klei nat te houden;
  • verf;
  • afneembare tafel of hoes om de tafel of onderleggers;
  • emmer met water en handdoek om handen te wassen.

Stap voor stap

Leg voor elk persoon een stukje klei klaar en leg de andere materialen in verschillende bakjes verspreid over de tafel zodat iedereen wat kan pakken. Start met een mooi verhaal om iedereen enthousiast te laten beginnen. Zorg dat iedereen voldoende materiaal heeft en help waar nodig. Nadat de klei droog is, kan je de klei verven. Hieronder wat voorbeelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.