Lanyon Quoit, dolmen in Cornwall Engeland

0
1155
Lanyon Quoit

De dolmen Lanyon Quoit ligt enkele kilometers ten zuidoosten van Morvah in Cornwall in Engeland. In 1815 is de dolmen na een storm ingestort. Negen jaar later is hij weer opgebouwd, echter niet op de originele manier. Ondanks dat hij niet meer in de originele vorm is teruggezet is het een veelbezochte en vooral een veel gefotografeerd monument.

Lanyon Quoit

Lanyon Quoit heeft drie staande stenen met een hoogte van 1,5 meter. De grote draagsteen is 5,5 meter lang en weegt meer dan 12 ton. Het is zoals gezegd niet meer de oorspronkelijke constructie. In de 18e eeuw had het monument nog vier staande stenen. De reden dat die ene steen niet meer is geplaatst is dat deze te zwaar beschadigd was.

Lanyon Quoit ligt op het noordeinde van een langgraf die 26 meter lang en 12 meter breed is. Het langgraf is bedekt met gras en stenen en is beschadigd waardoor het moeilijk te zien is. Aan het zuideinde van het langgraf liggen nog wat losse stenen. Wellicht is dat ooit een soort steenkist geweest.

Lanyon Quoit
Lanyon Quoit
Lanyon Quoit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.