Bij het wandelen in de bergen kom je vaak stapeltjes stenen tegen: de zogenaamde steenmannetjes. Steenmannetjes zijn er in verschillende vormen en altijd door mensen gemaakt. Oorspronkelijk hadden de steenmannetjes verschillende functies in de prehistorie, maar nu vinden wandelaars het vaak leuk om een steenmannetje te bouwen of hoger te maken. Door stenen op elkaar te plaatsen maak je je eigen steenmannetje. Hoeveel stenen kun je op elkaar stapelen, zonder dat de stapel valt? Noteer dit zelf even op je stempelkaart.

Benodigdheden

  • (platte) stenen;
  • eventueel een paal of twee palen – extra uitdaging door verschillende hoogtes te gebruiken.

Stap voor stap

De stenen kunnen zo hoog mogelijk worden gestappeld, maar ook kan je een mannetje of ander patroon maken. Om een extra wedstrijdelement te geven aan het stapelen kan er worden gestart op een houten paal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.