Grafheuvel op het Noordscheveld

Tussen Donderen en Norg in het noorden van Drenthe ligt een archeologisch zeer interessant gebied. De laatste jaren is het gebied vooral bekend vanwege vele neanderthal vondsten maar dat is niet het enige. Er zijn vele restanten van celtic fields (raatakkers uit de ijzertijd), grafheuvels uit de bronstijd en ijzertijd en een hunebed te vinden. Er is een wandeling uitgezet die je langs de mooiste locaties leidt. De wandeling start op de parkeerplaats van het nieuwe restaurant en informatiecentrum van Staatsbosbeheer (Donderseweg 22 in Norg, www.denatuurplaats.nl).

Het Noordsche Veld is in beheer van Staatsbosbeheer. Het bos- en heidegebied is ongeveer 140 hectare groot. Het gebied is uitgeroepen tot Archeologisch Monument. Er zijn uitgezette wandelingen te maken van 6 en 20 kilometer.

Restaurant en informatiepunt van Staatsbosbeheer de Natuurplaats. Foto van website https://www.denatuurplaats.nl/
Celtic fields, Noordsche Veld
Grafheuvel op het Noordscheveld, op uw wandeling komt u vele tegen.
Grafheuvels op het Noordsche Veld
De route is goed aangegeven.
Hunebed D5 van Zeijen
Grafheuvel op het Noordsche Veld
Grafheuvel op het Noordsche Veld
Vorig artikelDNA obtained from Stone Age woman
Volgend artikelHunebedcentrum als ambachtscentrum
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.