Naaldbinden kan met verschillende naalden van zowel been als hout. Voor het maken van naalden kun je kiezen voor verschillende houtsoorten, denk aan de wortels van rozen, roos, jeneverbes, zoete kers, grove den, pruim, struikheide, klimop, appel en duindoorn.

Benodigdheden

hout
zaag, mes, vijlen, boor, schuurpapier
was

Stap voor stap

De eerste stap is de vorm in basis uit te zagen en dan de naald met een mes verder uit te snijden in een basisvorm. Stap 2 is het aanbrengen van het oog. Boor een gat en snij of vijl het gat naar de wenste vorm van het oog. Een ovaal oog werkt goed bij het gebruik van wol. Vervolgens snij je de naald verder bij. Verdeel de naald in gedachten in een bovenkant (1/3 deel) en een onderkant (2/3 deel). De onderkant wordt bijgesneden zoudat het een punt wordt. De laatste stap is het schuren en in de was zetten van een naald. Zet de naald meerdere malen in de was.

Van links naar rechts: rozenwortel, jeneverbes, zoete kers, grove den, pruim, struikheide, klimop, appel en duindoorn.

Tekst door Nadine Lemmers en Jacqueline Speelman

Vorig artikelRozemarijn – smaak en geur
Volgend artikelThe Dolmen of Frisari in Puglia, Italy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.