Zelf aan de slag voor een gezonde huid

0
780

Net als de oermensen in de oertijd is het voor ons niet altijd mogelijk om naar een wellness te gaan. In dit artikel gaan we met fruit en groente aan de slag om de huid te verzorgen! Misschien wisten ze in de oertijd ook wel welke planten en bomen hielpen bij de verzorging van de huid. Ik noem drie leuke en makkelijke recepten om te maken voor een gezonde en verzorgde huid. Fruit is oergezond – lees hier meer.

Fruit en groenten. Afbeelding van guillermo gavilla via Pixabay.

Huidpapje van banaan en honing

Banaan is een hele gezonde fruitsoort. Om dit recept te maken – heb je nodig: een halve banaan (eet de andere helft op voor extra effect voor van binnen uit), een sinaasappel en honing naast een mes en een vork. Dit recept is zeer geschikt voor de normale en/of vette huid. Bananen zijn rijk aan kalium en dit zou helpen bij het verminderen van rimpels en stevig en glad maken van de huid.

Stap 1: Snij de halve banaan in plakken en doe deze in een kom. Prak de banaan in de kom.

Stap 2: Voeg een eetlepel honing toe en roer dit door de banaan tot een papje.

Stap 3: Voeg een eetlepel verse sinaasappelsap toe en meng dit door het papje. Het papje wordt nog iets smeuïger.

Stap 4: Breng het papje aan op het gezicht, de armen en/of de benen en laat het 15 minuten indrukken. Spoel het daarna af met lauwwater water.

Avocado’s. Afbeelding van Geraldine Dukes via Pixabay.

Huidpapje met avocado en honing

De avocado is rijk aan vitamine E en bevat gezonde olieën. Deze hebben een positieve werking op de huid. Deze huidverzorging is zeer geschikt voor een droge huid – door de zon of de winter. Om dit recept te maken – heb je nodig: een halve avocado en honing naast een mes en een vork.

Stap 1: Prak de avocado tot een glad mengsel.

Stap 2: Voeg twee eetlepels honing toe en meng het goed door elkaar. Breng het aan op de huid en laat het tien minuten zitten. Spoel het af met lauw-warm water.

Wortels. Afbeelding van Yerson Retamal via Pixabay.

Huidpapje met avocado en honing

Wortels helpen een huid met acne of andere onzuiverheden. Kook drie wortels gaar en pureer deze. Meng de puree met drie eetlepels honing. Laat het mengsel afkoelen, maar blijf het mengsel tussentijds roeren. Het afgekoelde mengsel kan worden aangebracht op het gezicht. Wacht vijftien minuten voordat je het mengsel afspoelt met lauwwarm water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.