Nieuwe hunebeddenwebsite

0
753

De website www.hunebeddeninfo.nl bestaat al lang. Het is de gezamenlijke website van de hunebeddenbeheergroep waarin de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, het Drentse Landschap het het Hunebedcentrum in vertegenwoordigd zijn. De site was wat verouderd maar is nu weer helemaal up to date. Het Hunebedcentrum onderhoud de nieuwe site en zal er voor zorgen dat het actueel blijft en dat er telkens vernieuwing is.

De website is bedoeld voor de echte hunebedliefhebbers. Uiteraard staat er informatie op per hunebed en daarnaast komt er informatie op over boeken, onderzoek, artikelen en meer. Een begin is reeds gemaakt en we hopen dat we samen met andere organisaties dit verder kunnen uitbouwen.

Een geheel nieuw onderdeel ten opzichte van de oude versie is dat de plattegronden van de hunebedden zoals ze zijn verschenen in de Van Giffen Atlas nu haarscherp in zijn te zien. Evert Jan Stokking van de Drents Prehistorische Vereniging heeft ze ingescand met toestemming en medewerking van het GIA (Groningen Institute for Archaeology). Om het resultaat hiervan te zien kun je op de website www.hunebeddeninfo.nl een willekeurig hunebed aanklikken en onderin staat dan bij ieder afzonderlijk hunebed een plattegrond.

Een voorbeeld van een van de plattegronden uit de Van Giffen atlas zoals te zien op www.hunebeddeninfo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.