Groot Brittannië in de Romeinse tijd voor postzegelverzamelaars

0
685
De achtkantige toren, gebouwd in de 2e eeuw na Chr.heeft vijf verdiepingen en staat in het kasteel van Dover.

Royal Mail, het Britse postbedrijf, heeft een nieuwe set van 8 postzegels en briefkaarten uitgegeven die belangrijke Romeinse bezienswaardigheden en kunstvoorwerpen tonen. De set, die het Romeinse leven in Groot Brittannië belicht, omvat de Muur van Hadrianus, het amfitheater van Caerleon, een vloermozaïek en de Romeinse vuurtoren in het kasteel van Dover. De set, die is samengesteld in samenwerking met het British Museum, toont het grote effect en voortdurende invloed van Rome op de Britse samenleving, wetten, taal, kunst, architectuur, cultuur en geloof. Alle bezienswaardigheden en kunstvoorwerpen die in de set worden getoond kan men tegenwoordig nog steeds bekijken in Groot Brittannië.

De acht postzegels

Bronzen ceremoniele helm, tegenwoordig tentoongesteld in het British Museum in Londen
Voor meer informatie over het amfitheater: zie het artikel op deze site: https://www.hunebednieuwscafe.nl/2018/10/the-romans-in-south-wales/
De achtkantige toren, gebouwd in de 2e eeuw na Chr.heeft vijf verdiepingen en staat in het kasteel van Dover.
Een van de verscheidene mozaieken die nog steeds te zien zijn in de overblijfselen van een grote Romeins-Britse villa bij Chichester.
De Muur van Antoninus strekt zich uit over 63 km (39 mijl) in Centraal-Schotland, wat het Romeinse grondgebied uitbreidt met 160 km (99 mijl) ten noorden van de Muur van Hadrianus.
Het 8 cm hoge beeldje dateert uit de 3e eeuw na Chr. en kan worden gezien in het British Museum.
Een lange afstandswandelpad volgt de muur 117 km. (73 mijl) van Newcastle in het oosten tot Carlisle in het westen. Veel gedeelten van de muur en sommige forten zijn goed geconserveerd. Housesteads Fort heeft een museum en een bezoekerscentrum.
De Romeinse baden in de stad Bath, die bekend staan onder de naam Aquae Sulis, omvatten een heilige bron, een Romeinse tempel en een Romeins badhuis. De bezienswaardigheid wordt jaarlijks door 1,3 miljoen mensen bezocht maar baden is niet toegestaan!

Het themamapje

De uitvouwbare folder in het themamapje geeft meer informatie over de acht postzegels.

De set kan door postzegelverzamelaars worden aangeschaft in een themamapje met een brochure geschreven door Richard Hobbs, de Weston-curator van Roman Britain in het British Museum

https://shop.royalmail.com/special-stamp-issues/roman-britain

Text Alun Harvey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.