Wat is archeologie? Wat doet een archeoloog?

0
1911
Een archeoloog laat zien wat de kleuren in de bodem betekenen

Archeologie wordt ook wel oudheidkunde genoemd – de naam is een samenstelling van twee Griekse woorden. Archeologen doen onderzoek naar de overblijfselen uit het verleden – denk aan grondsporen en vondsten. De archeologie is erg breed – er wordt onderzoek gedaan naar resten van planten, dieren en mensen, maar ook naar werktuigen en grondsporen.

Archeologen hebben als taak de archeologie te beschermen en het onderzoek vindt dan ook alleen plaats wanneer de plek niet verder beschermd kan worden. Onderzoek kan maar een keer gebeuren en gebeurt dus ook heel voorzichtig en nauwkeurig. Alle gegevens worden vastgelegd. Archeologen werken bij de overheid, musea en opgravingsbedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.