Varen in de oudheid, met de sterrenhemel als zeekaart

0
872
De verticaal van Betelgeuse en Procyon op de westelijke horizon in 1400 BC geeft de juiste koers aan

Auteur: Henk van Oosten

Gedurende een aantal jaren heeft Henk zich bezig gehouden met de oorsprong van de verhalen Homerus, de Ilias en Odyssee. Zijn Troje en Ithaca echt Grieks of zijn andere locaties denkbaar? Welke zee is Okeanos? Er zijn volgens Henk allerlei aanwijzingen dat de oorsprong van de verhalen niet Grieks zijn maar afkomstig zijn uit de Atlantische wereld. Okeanos zou dat de Atlantische oceaan zijn en Odysseus zou gezworven hebben over de oceaan. Vanuit dat perspectief heeft Henk zich afgevraagd: hoe zou je in de oudheid de oceaan kunnen oversteken, wekenlang geen land te zien en zonder instrumenten? Dan moet de hemelkoepel wel een belangrijke leidraad zijn. Maar hoe dan?

Wilt u meer weten over Henk van Oosten dan verwijzen we u graag naar het volgende artikel: https://medium.com/@fcameronlister/the-secrets-hidden-in-achilles-shield-a41e9fbe228f

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.