Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Canon netwerk

0
582

Het Hunebedcentrum is al enige jaren onderdeel van het netwerk van Canon-musea in Nederland. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork treedt nu ook toe tot de Canon-musea. Daarmee wordt Drenthe nu goed vertegenwoordigd in het netwerk.

Op zondag 13 september is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork toegetreden tot het netwerk van Canon-musea van Nederland. In aanwezigheid van Minister van OCW Ingrid van Engelshoven krijgen vijf voorwerpen en locaties in het Herinneringscentrum en op het voormalig kampterrein een extra vermelding als ‘object van herinnering’: het treinbord Westerbork-Auschwitz-Westerbork, het Nationaal Monument Westerbork van Ralph Prins, barak 56, de zogeheten ‘Westerbork-film’ (1944) en de voormalige woning van onder meer de kampcommandant, gebouwd in 1939. Op tekstborden zal extra uitleg worden gegeven over hun historische achtergrond.

Canon-musea en Canon van Nederland
Het Nederlands Openluchtmuseum toont vanaf 2017 de Canon van Nederland, een presentatie met historische objecten en interactieve middelen die alle vijftig vensters van de Canon behandelt. De Canonpresentatie in het Openluchtmuseum is het uitgangspunt om online én buiten de poorten van het museum meer te ontdekken over de Nederlandse geschiedenis. Alleen samen met musea en historische locaties (‘lieux de memoire’) in het land kunnen de gelaagdheid en de veelzijdigheid van de Nederlandse geschiedenis tot hun recht komen. Daarom sloten zich vanaf 2017 30 instellingen aan bij het netwerk van Canon-musea door heel Nederland, waaronder het Airborne Museum, Beeld en Geluid, Het Nationaal Archief, het Rijksmuseum en het Tropenmuseum. Zie www.canonvannederland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.