Het Hunebedcentrum wordt nog spannender

0
570

Veel musea hebben een audiotour. Het Hunebedcentrum heeft dat niet maar we gaan nu samen met Museum Schölerberg in Osnabruck, Hondsrug UNESCO Geopark en Geopark Terra Vita een bijzonder project starten. Er is door het bedrijf 2Discover een nieuw concept ontwikkeld waarbij je via de eigen smartphone een object kunt selecteren waarna je de mogelijkheid hebt om multimediale verhalen te ontdekken. Wij gaan dus nog een stap verder dan alleen audio. Een voorbeeld is een diorama in het museum. Als je daar nu naar kijkt zie je een mooi beeld uit de prehistorie maar wat je mist zijn de vele tientallen verhalen die er in te zien zijn. Bijv. het verhaal van de vrouw of het verhaal van het interieur van het huis of het verhaal van de aardewerken pot met bier. Deze verhalen zijn binnenkort via geluid, film, foto’s en tekst te zien. 

In totaal zullen we 15 objecten variërend van het hunebed tot het steentijdhuis in het Oertijdpark, van de diorama’s in de expositie tot de rendierjagershut gaan ontsluiten. Per object kunnen 10 verhalen worden bekeken of beluisterd, dus in totaal komen er maar liefst 150 verhalen bij. Het project start over een maand en zal naar verwachting ergens met de voorjaarsvakantie klaar zijn. We houden u via het hunebednieuwscafe op de hoogte.

Wilt u alvast meer weten over de techniek van dit project dan kunt u kijken op https://www.2discover.nl/

Dit project is onderdeel van het Geopark Cooperation project en financieel mogelijk gemaakt door:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.