Het Hunebedcentrum zoekt op korte termijn nieuwe bestuursleden.

0
656

Het museum – Het Hunebedcentrum is een stichting die door middel van educatie en communicatie er voor zorgt dat de hunebedden en archeologische locaties in Drenthe beschermd worden. Om dat te doen wordt het museum in Borger geëxploiteerd, zijn er educatieve programma’s en vinden er veel activiteiten plaats. Hiertoe wordt samengewerkt met musea, onderwijsinstellingen, culturele en toeristische organisaties in Drenthe en daarbuiten. Bij het Hunebedcentrum werken 120 vrijwilligers en een team van 9 mensen in vaste dienst. Er wordt samengewerkt met Wedeka in de vorm van een leer-werk bedrijf.

Het bestuur – Het bestuur van de stichting is het formele orgaan dat besluiten neemt over het beleid en de uitvoering daarvan op hoofdlijnen. Het bestuur vergadert gemiddeld eens per maand. Op korte termijn zoeken wij een aantal nieuwe bestuursleden, vooral met betrekking tot financiële en bestuurlijke ervaring. Het betreft functies zonder vergoeding.

Functieprofiel

  • U voelt zich betrokken bij de gang van zaken van het museum en zet u in voor het bereiken van de doelstellingen van de stichting
  • Voor een van de functies vragen we een financiële achtergrond
  • Voor een van de functies vragen we bestuurlijke ervaring
  • U heeft aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van het besturen van musea of andere culturele instellingen
  • U heeft affiniteit met een vrijwilligersorganisatie
  • U bent in staat en bereid om, in goede collegiale verhoudingen, een bijdrage te leveren aan de mening- en besluitvorming van het bestuur en staf en bent in het bijzonder een goed sparringpartner aangaande uw aandachtsgebied
  • Wij willen graag een evenwichtige man/vrouw verhouding in ons bestuur. Versterking van 1 of meerdere vrouwen is daarom gewenst.

Reageren

U kunt uw cv en motivatiebrief vóor 10 oktober sturen naar mevrouw Slagman-Bootsma, voorzitter van de stichting. Het e-mailadres is info@hunebedcentrum.nl. Voor meer informatie kunt u ook e-mailen naar dit adres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.