Nieuw prehistorisch monument ontdekt bij Antequera in Spanje

0
660
The new monument was discovered close to Antequera in Southern Spain

In Zuid Spanje in Andalusië ligt de stad Antequera. In de directe omgeving ligt een aantal spectaculaire prehistorische monumenten. De beroemdste is Menga, waarschijnlijk het grootste ‘hunebed’ van Europa. Niet voor niets is dit hele gebied in 2016 op de UNESCO Werelderfgoedlijst terecht gekomen.

Dolmen van Menga, dit is waarschijnlijk het grootste ‘hunebed’ van Europa. In de omgeving van dit monument is de nieuwe locatie gevonden.

Op een nog geheime plek in de omgeving van de bestaande monumenten is half september 2020 een nieuw bijzonder monument gevonden. Het is van een geheel nieuw type. Omdat de overheid bang is dat er geplunderd en verstoring gaat plaatsvinden wordt de locatie nog geheim gehouden maar dat het spectaculair is is wel duidelijk.

Volgens prof. Leonardo Garcia Sanjuan van de Universiteit van Sevilla is het bouwwerk een heilige plek geweest van voor de tijd van het Mengacomplex.

Er wordt momenteel meer onderzoek gedaan en er wordt gehoopt dat hierdoor meer duidelijk wordt over de reden waarom Menga ooit is gebouwd.

Hopelijk volgt er snel meer nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.