De Hondsrug – Landschap van eeuwen

0
565

In het vlakke noorden van Nederland liggen vier kaarsrechte heuvelruggen naast elkaar. De Hondsrug is de langste en hoogste van de vier. Dit landschap is het product van de ijstijden.
De Hondsrug brengt het ontstaan van het Hondsrug gebied in beeld. Een geologie die zo bijzonder is dat het tot nu toe het enige UNESCO Global Geopark van Nederland is.
De Hondsrug laat de fascinerende prehistorie van de Hondsrug zien, een van de oudst bewoonde plekken van Nederland. Er zijn weinig gebieden waar zoveel prehistorische sporen liggen als in het Hondruggebied. Er leefden neanderthaler-jager toen de laatste ijstijd nog moest beginnen. Bijna alle hunebedden vind je in het Hondsruggebied. Behalve een unieke geologie en een lange prehistorie heeft het Hondsruggebied ook een jongere geschiedenis vol verhalen.
De Hondsrug neemt je mee naar de oudste Drentse dorpen in de middeleeuwen, naar de vesting Coevorden, naar het turfland achter de Hondsrug en naar dat laatste dorp op de Hondsrug dat uitgroeide tot de stad Groningen.
De Hondsrug heeft op elke pagina prachtige foto’s. Het boek laat tientallen bijzondere plekken in het Hondsruggebied zien en brengt je naar de mooiste natuurgebieden

Het Drentse Landschap
NUR 693
ISBN 978-90-830284-1-5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.