Digitale lezingenserie Prehistorie van Noord-Nederland

1
1047

Van Neanderthalers tot en met de Metaaltijden

Op 1 november start de nieuwe lezingenreeks bij het Hunebedcentrum​ waarbij archeologie en prehistorie centraal staan. De afgelopen jaren zijn er uitzonderlijke vondsten gedaan die het verhaal van de prehistorie in Noord-Nederland verrijken en aanvullen. Daarom is het een mooi moment om in een vogelvlucht van een viertal lezingen door de prehistorie van Noord-Nederland te gaan. Tijdens de lezingenreeks wordt u verteld over de tijd van Neanderthalers tot en met de Metaaltijden op basis van de meest recente inzichten en onderzoeken. Naast dat Noord-Nederland in een breder perspectief wordt geplaatst, wordt er ook ingezoomd op het regionale verhaal.

De lezingen worden gehouden op zondagen en beginnen om 14.00 uur. Alle lezingen zijn alleen digitaal te volgen. U kunt zich opgeven via e-mail: communicatie@hunebedcentrum.nl. Dat kan per lezing of voor de hele serie. Na opgave ontvangt u een link waarmee u de lezing online kunt volgen. Heeft u interesse in de prehistorie en de recente ontwikkelingen, dan mag u deze lezingenserie eigenlijk niet missen.

Het programma bestaat uit de volgende vier lezingen:


Leven aan de rand van de oerwereld: De Neanderthaler in Noord-Nederland – 1 november 14:00

Marcel Niekus, archeoloog

Jagen in het oerbos: Een Mesolithisch leven in overvloed – 29 november 14:00

Dick Schlüter, historicus en amateurarcheoloog

De Jonge Steentijd in Drenthe, een verhaal over lokale en continentale ontwikkelingen – 24 januari 14:00

Daan Raemaekers, hoogleraar Archeologie van Noordwest-Europa; directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie

Zwaarden, zout en zwervende erven: brons- en ijzertijdgemeenschappen in breder perspectief – 7 februari 14:00

Stijn Arnoldussen, universitair hoofddocent Late prehistorie

Aan het einde van het programma wordt een excursie aangeboden. Deze zal plaatsvinden op 7 maart. Nadere informatie volgt. Wilt u hierover op de hoogte blijven, laat dit aan ons weten via communicatie@hunebedcentrum.nl.

De lezingenreeks wordt georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de AWN en DPV.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.