DRENTHE – Door de lens van Karin Broekhuijsen is een prachtig fotoboek dat de provincie Drenthe van een andere kant laat zien. De welbekende hunebedden zullen uiteraard niet ontbreken, maar de hoofdrol in dit boek is voor het niet zo bekende Drenthe. Wist u bijvoorbeeld dat Drenthe de vierde bollenprovincie van ons land is? De omslagfoto van het boek laat dit in al haar pracht zien.

Ook heeft Drenthe sprookjesachtige bossen, prachtige meren, een gevarieerde flora en fauna en is rijk aan cultureel en historisch erfgoed. Naast dit alles ontwikkelt Drenthe zich tot een provincie waar grootschalige openluchtvoorstellingen een vaste plaats op de agenda hebben. Hoogwaardige technologie is o.a. te vinden in de radioastronomie van ASTRON. De hunebedden zullen uiteraard niet ontbreken, maar de hoofdrol in dit boek is voor het niet zo bekende Drenthe.

Behalve de prachtige foto’s bevat het boek ook diverse verhalen die ondersteunen waar het boek om draait: Drenthe in al haar glorie en veelzijdigheid aan een groot publiek tonen. De verhalen zijn ook in het Engels en Duits vertaald, onze buitenlandse lezer kan dus ook volop genieten van dit boek.

Met DRENTHE bewijst Karin Broekhuijsen wederom dat ze behoort tot de beste landschapsfotografen die Nederland rijk is.

In het boek staan onder andere foto’s van hunebedden, grafheuvels, bossen en pingo ruïnes. Het boek kent 168 pagina’s.

Het boek is te koop bij boekhandels en in het Hunebedcentrum voor 24,95 euro.

Karin Broekhuijsen
Foto Karin Broekhuijsen
Foto Karin Broekhuijsen
Vorig artikel2020 is een goed brandneteljaar
Volgend artikelSese Grande op Pantelleria, Italië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.