Harrie Wolters treedt toe tot bestuur Megalithic Routes

0
569

Het Hunebedcentrum is een van de grondleggers van de Europese organisatie Megalithic Routes. Het is een netwerk van intussen 37 organisaties uit allerlei landen uit Europa die samen meer bekendheid willen geven aan megalithische monumenten zoals de hunebedden. De organisaties zijn zeer divers van samenstelling, dat varieert van musea tot universiteiten, van overheden tot toeristische organisaties. Een van de doelstellingen is om de monumenten te ontsluiten door middel van routes. Misschien dat het ooit mogelijk is om helemaal van Zuid-Europa naar Noord-Europa te kunnen reizen langs plekken waar onze voorouders hebben gewoond en hun sporen hebben achtergelaten.

Er worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd zoals de Europese Dag van de Megalithische Cultuur in het laatste weekend van april waarop alle deelnemende organisatie iets organiseren rondom een thema. In 2021 is het thema ‘de oorsprong van de stenen’. Verder zijn er congressen, workshops en meer.

Harrie Wolters, directeur van het Hunebedcentrum, is op 29 oktober 2020 toegetreden tot het bestuur. Een van de doelstellingen vanuit het Hunebedcentrum is om mensen in heel Europa bekend te maken met de hunebedden in Nederland en tegelijkertijd Nederlanders bekend te maken met de vele prehistorische monumenten die in Europa te vinden zijn.

Megalithic Routes is onderdeel van de Cultural Routes of Europa. Dat is een verzameling van gethematiseerde routes op allerlei plekken in Europa. Voorbeelden zijn de Mozart route, de Viking route, prehistorische grottenkunst route enz.

Een aantal van de Cultural Routes of Europe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.