Kahin Tepe in Turkije, ouder dan Gobekli Tepe?

0
1101
Özgür AlantorAA www.aa.com.tr

Drie jaar geleden is een opgraving begonnen bij het stadje Arac in het district Kastamonu De reden is de bouw van een dam waardoor er archeologisch onderzoek moest plaatsvinden. Gedurende deze opgraving zijn bij de heuvel Kahin Tepe artefacten gevonden zoals slijpstenen en ornamenten uit de neolithische periode. In 2020 zijn er ook restanten van ronde gebouwtjes en andere structuren gevonden

Foto aa.com.tr

In de Zwarte Zee regio waar zich dit afspeelt is dit een zeer bijzondere vondst. Het is een nederzetting van 12 duizend jaar oud wat betekent dat het net zo oud of zelfs ouder is dan Gobekli Tepe in Zuidoost Turkije. Zo’n oude nederzetting is nog nooit eerder gevonden in deze regio. Niet alleen voor de regio is dit belangrijk maar voor de hele wereld, het is een van de oudste nederzettingen ooit gevonden.

In hetzelfde gebied zijn ook structuren gevonden uit de bronstijd (3e millennium v.Chr.) waaronder votiefkuilen met vondsten.

Foto aa.com.tr
Foto aa.com.tr
Foto ntv.com.tr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.